Bekende analist voorspelt meer problemen voor altcoins

2023 was vooralsnog geen positief jaar voor investeerders in altcoins. Waar de bitcoin koers inmiddels op bijna het hoogste punt in een jaar tijd staan, komen de meeste altcoins nog niet boven bearmarkt-territorium uit. De bekende analist Benjamin Cowen voorspelt dat de moeilijke tijd voor altcoins nog wel even door zal zetten.

2023 slecht jaar voor altcoins?

In een YouTube-video legt hij uit dat historisch gezien het jaar dat voorafgaat aan de bitcoin halving doorgaans niet gunstig is voor bitcoins koers. In 2015 en 2019 ging de koers namelijk een half jaar lang omhoog, en de andere helft van het jaar omlaag. Hij denkt dat dat opnieuw kan gebeuren.

Vooralsnog staat bitcoin (BTC) er wel redelijk voor, sinds begin dit jaar staat de koers namelijk nog bijna 60% in de plus. Maar voor veel altcoins is het beeld veel minder rooskleurig – of groenkleurig. Zo noemt Cowen dat cardano (ADA), polkadot (DOT), avalanche (AVAX), XRP en solana (SOL) allemaal harder zijn gedaald dan bitcoin.

De rest van het jaar zou slecht nieuws kunnen betekenen voor altcoins. Statistisch gezien is september meestal geen gunstige maand voor crypto.

Ook aandelen en dollar bearish voor crypto

Ook betrekt hij de Amerikaanse aandelenindex S&P 500, deze index is de afgelopen paar welen flink gedaald. Maar volgend jaar vinden de Amerikaanse presidentsverkiezingen plaats, en zo’n daling zou in dit jaargetijde daarom niet ongebruikelijk zijn.

Toch staat de koers van de S&P 500 nog steeds hoger dan het gemiddelde van voorgaande pre-verkiezingsjaren. Dat suggereert dat crypto samen met aandelen nog verder kan dalen, denkt hij.

Op sociale mediaplatform X waarschuwt hij ook voor een steeds hogere koers van de dollar. Inmiddels heeft de DXY, een veelgebruikte dollar-index, namelijk een ‘golden cross’ bevestigd. Analisten zien dit koerspatroon doorgaans als gunstig voor de activa in kwestie. Maar een stijgende dollar betekent vaak ook dat veel andere activa in waarde dalen, waaronder crypto. Vooralsnog is Cowens beeld van cryptocurrencies en met name voor altcoins dus niet zo optimistisch.https://www.crypto-insiders.nl/nieuws/altcoin/bekende-analist-voorspelt-meer-problemen-voor-altcoins/

Recommended For You

About the Author: Daniel